Behandeling bij volwassenen

Een eerste consult duurt ongeveer anderhalf. Hierin wordt de tijd genomen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klachten. Daarbij wordt, naast een gesprek, gebruik gemaakt van pols- en tongdiagnose.  In dit consult wordt  ook al behandeld.  Een vervolgconsult duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Omdat er  veel energie in beweging wordt gezet is het van belang de behandeling niet met een lege maag te ondergaan.

Het kan voorkomen dat klachten na een consult wat verergeren. Dat is een normale reactie. Na (maximaal) 48 uur zullen klachten afnemen.

In het algemeen treedt er bij acute klachten al snel in de behandeling  verbetering op. Soms al gedurende een consult, soms na een paar dagen. Bij chronische klachten is hier vaak meer tijd voor nodig. Het aantal benodigde consulten  zal ook meer zijn.

Het is prettig om makkelijk zittende (losse) kleding te dragen.

Angst voor naalden?
Voor het toepassen van acupunctuur wordt gebruik gemaakt van zeer dunne naalden. Daardoor wordt vaak alleen bij het zetten van een naald soms een prikje gevoeld. Gedurende de behandeling doet een naald geen pijn en voel je hem nagenoeg niet. Uiteraard wordt er altijd rekening mee gehouden wanneer iemand er angst voor heeft en daardoor gespannen kan zijn.