Behandeling bij kinderen

Bij jonge kinderen zijn het afweersysteem en het spijsverteringsstelsel nog niet volledig ontwikkeld. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden  van buitenaf. In sommige gevallen kunnen klachten zoals verkoudheid of allergieën chronisch worden.

Acupunctuur kan zeer effectief zijn bij  kinderen. Ze reageren in het algemeen opvallend goed en snel op een acupunctuurbehandeling. Dat komt doordat hun energiesysteem nog volop in ontwikkeling en zuiver is.

De behandeling:

Bij kinderen worden zeer dunne naalden gebruikt voor een consult, waardoor ze er nauwelijks iets van voelen. Bij de allerkleinsten wordt de naald gezet, even gestimuleerd en er direct weer uitgehaald. Bij de wat oudere kinderen zullen de naalden wat langer blijven zitten. Kleine kinderen mogen gedurende de behandeling bij hun ouder op schoot zitten.

Ik ben makkelijk in het contact met kinderen. Ik zie het als een uitdaging om hen te behandelen. Bij mijn behandelingen vormt de klacht van mijn patiënten altijd het uitgangspunt. Doel is het wegnemen of het verminderen van de klacht. Om deze goed te kunnen behandelen kijk ik naar voor zowel voor de hand liggende als minder voor de hand liggende oorzaken en verklaringen.